Prince 1958 – 2016


Prince vinyl album reissues record musik vinylnytt.se vinylnytt

Det är nog ingen som missat att vi i veckan som gick förlorade en av vår tids med inflytelserika och älskade artister, Prince Rogers Nelson.
Som vanligt när en stor stjärna hastigt går bort så börjar en massa rykten florera om både det ena och det andra, men här på redaktionen skiter vi fullständigt i det och tänker endast fokusera på hans karriär och det musikala arv han gav oss.
Så låt oss se tillbaka på hans karriär i en Top-3 lista som summerar hans enorma musikaliska talang och energi på scenen.

 

3.

Alla vet vilken otrolig sångröst han hade, men det som kanske inte alla vet är hur otroligt skicklig musiker han dessutom var, framför allt när det gällde gitarren, något som han verkligen visar upp i klippet nedan.

2.

Nästa video är från när han uppträdde tillsammans med Beyoncé på 2004 års Grammy Awards, otroligt framträdande och vilken otrolig röst

1.

Nummer ett på vår lista var inte vidare svår att välja, när han 2007 uppträdde på Super Bowls halvtids-show i ösregn men ändå lyckades få med sig de dryga 75 tusen åskådarna, där ser man vilken otrolig showman han verkligen var. Detta framträdande lär gå till historien som ett av de allra bästa någonsin i Super Bowls historia.

Jonathan Lindfors

Jonathan Lindfors

Owner - Editor in chief - Writer - Blogger

Total tech-freak that loves music on vinyl. Writer for a few other sites and editor in chief for www.musicnews.se . I'm also running my own personal blog at www.jlindfors.com , please check them out if you like my work.
Jonathan Lindfors

Latest posts by Jonathan Lindfors (see all)

TwitterFacebookShare

Jonathan Lindfors

About Jonathan Lindfors

Owner - Editor in chief - Writer - Blogger Total tech-freak that loves music on vinyl. Writer for a few other sites and editor in chief for www.musicnews.se . I'm also running my own personal blog at www.jlindfors.com , please check them out if you like my work.